Burgerbelangen Overbetuwe

Burger Belangen Overbetuwe

Momenteel zijn wij bezig deze website te updaten. Wij hopen u z.s.m. te verwelkomen op de nieuwe website.

Onze kandidaten

Maak kennis met onze kandidaten!

 

1. Ard op de Weegh (Lijsttrekker)

Ik zit nu vier jaar voor u in de gemeenteraad van Overbetuwe. De partij is ontstaan uit het Comité Verantwoord Beleid Overbetuwe. Ik geloofde en geloof nog steeds in de idealen van dit succesvolle burgerinitiatief en heb dat de laatste vier jaar in de raad laten merken. Eerlijke en begrijpelijke politiek, geen achterkamertjes of verborgen agenda’s, geen verspilling van overheidsgeld, met het gezicht naar de burger. Daar kunt u de komende 4 jaar ook weer op rekenen.

 

2. Ton Meboer

Ik ben Ton Meboer, en ben gehuwd. Ik ben vader van 2 volwassen kinderen. Wij wonen, sinds 2003, in de componistenwijk in Elst. Daarvoor ben ik woonachtig geweest in Arnhem, maar ben opgegroeid in Doetinchem.In het dagelijks leven ben ik, sinds 2002, directeur van basisschool ‘de Kringloop’ in Arnhem-zuid. Daarvoor ben ik 11 jaar directeur geweest aan basisschool ‘de Meander’ in Driel. Mijn vrouw werkt als leerkracht in Zetten.  Openheid en integriteit zijn mijn basisbegrippen, en dat is de reden dat ik al vier jaar burgerraadslid voor BBO ben. Het Sociaal Domein en de jeugd hebben met name mijn aandacht.

 

3. Dia Vennis

 

Mijn naam is Dia Vennis en ik ben woonachtig in Reeth. Ik wil graag deel uitmaken van BBO omdat ik het belangrijk vind dat er een open en eerlijke communicatie tussen inwoners en de gemeente is. Ik ben een groot voorstander van krachtige kernen, hoe groot of klein ook. Mocht ik voor u in de gemeenteraad komen dan zou ik graag een verbindende rol willen spelen tussen u en de gemeente.

 

4. Jan Navis

 

Mijn naam is Jan Navis, ik ben getrouwd en mijn leeftijd is 50 jaar. We hebben twee zonen van 15 en 17 jaar oud. Mijn hobby’s zijn fotografie, wandelen, fietsen, zwemmen, saxofoon spelen en hockey. Mijn geboortegrond is Winterswijk en ben voor mijn studie architectuur naar deze regio verhuisd en ben sinds 2001 woonachtig in Elst. Ben al vele jaren werkzaam bij Bureau Vastgoed van de gemeente Nijmegen en hou mij momenteel bezig met onder andere verduurzamingsprojecten. Ik vind het belangrijk om mij in te zetten voor de leefomgeving waar ik woon. Dit is voor mij ook de reden dat ik al jaren als vrijwilliger betrokken ben bij de plaatselijke voetbalvereniging en hockeyclub in verschillende hoedanigheden zoals trainer, coach en ontwerper. De afgelopen vier jaar heb ik mij ook ingezet voor de gemeente Overbetuwe als burgerraadslid namens de BBO en mijn aandachtsgebied is vooral de ruimtelijke leefomgeving en duurzaamheid. Voor mij is het belangrijk dat de besluiten op een transparante en begrijpelijke wijze tot stand komen.

 

5. Peter Heinen

Ik ben Peter Heinen, geboren in 1965 in Nijmegen, en sinds 1996 woonachtig in Valburg. Ik ben getrouwd en heb een dochter (15) en een zoon (12). Na een carrière in de (revalidatie-)techniek ben ik uiteindelijk in de verzekeringsservices terechtgekomen, waar ik van internationaal personenschade-specialist ben doorgegroeid naar diverse managementfuncties in stafafdelingen. Momenteel ben ik werkzaam op het gebied van ‘risk en compliance’, met als aandachtsgebieden privacy (AVG) en ‘sustainability’ (MVO). Omdat ik niet alleen aan de zijlijn wil staan roepen dat “ze” het niet goed doen, ben ik afgelopen jaar gaan proeven aan de (lokale) politiek. Omdat openheid en inzichtelijkheid mij zeer aanspreken, was BBO een duidelijke keus voor mij!

 

6. Jos Lagerweij

Mijn naam is Jos Lagerweij, ben 73 jaar oud en al heel lang getrouwd. Wij hebben 1 dochter en fijne schoonzoon met 2 kleinzonen en 1 lieve kleindochter. Mijn werkzaamheden hebben hoofdzakelijk gelegen bij groothandels in levensmiddelen op het gebied van financiën, personeelszaken, logistiek en automatisering. Ik ben een rasechte Elstenaar en zeer betrokken bij de gemeentepolitiek en het verenigingsleven. Mijn aandacht gaat vooral uit naar de leefbaarheid van de kernen en de sociale samenleving. Transparantie is voor mij zeer belangrijk.

 

7. Sanne Evers

Ik, Sanne Evers, (Nijmegen, 1977) heb grafische vormgeving en sociale geografie gestudeerd in Utrecht. Werkte als vormgever en adviseur in de creatieve sector en ben nu actief als Bbz-consulent voor Werkzaak Rivierenland. In deze functie ondersteun ik ondernemers bij het vinden van oplossingen voor tijdelijke problemen. Na 15 jaar ben ik met mijn gezin met 2 kinderen teruggekeerd naar deze regio en woont sinds 2013 in Elst.

 

8. Jan Meijer

Ik ben Jan Meijer, december 1944 geboren in Zutphen, en onderwijsman in hart en nieren. Na mijn studie in Deventer was ik o.a. werkzaam als directeur van obs De Esdoorn in Elst. Ik was mede-initiatiefnemer van het succesvolle Samenwerkingsverband tussen basisscholen en speciaal onderwijs in de Betuwe. Momenteel ben ik lid van de Raad van Toezicht van StisamO. Ik ben gehuwd, heb twee kinderen en vijf kleinkinderen. Ik was langere tijd actief in de politiek van onze gemeente, eerst als voorzitter van D66 en daarna 12 jaar lang als raadslid voor die partij, waarna ik bewust afscheid nam van die partij om mij in te zetten voor BBO.

 

9. Aris Rem

Ik ben Aris Rem, geboren 16-10-1943 te Zaandijk. Ik heb scheepsbouwkunde gestudeerd aan de toenmalige HTS in Haarlem. Ik heb 40 jaar gewerkt bij het Scheepsbouwkundig Proefstation (nu MARIN) in Wageningen als o.a. projectmanager, manager gegevensanalyse, manager algemene zaken en ben ik lid geweest van het managementteam. In mijn vrije tijd heb ik bestuursfuncties bekleed bij basisschool ‘De Okkernoot’, volleybalvereniging ‘Xanthos’ en ’t Cromhout’, nu de ‘Wanmolen’. Verder ben ik imker, doe-het-zelver en een verwoed moestuinier. Ik ben gehuwd, heb 3 kinderen en 10 kleinkinderen. Ik stel me kandidaat omdat de uitgangspunten van de BBO me aanspreken en vooral de punten t.a.v. transparante gemeente financiën en duurzaamheid.

 

10. Albert Luijpen

Ik ben Albert Luijpen (geboren Maas & Waal 1943) en woon sinds 1974 met veel plezier in de mooie Overbetuwe. Mijn werkervaring ligt met name op het gebied van Financiën, Informatietechnologie en Auditing. BurgerBelangen Overbetuwe (BBO) heeft in de afgelopen jaren onder meer het erfgoed van het Comité Verantwoord Beleid Overbetuwe (CVBO) behartigd en bewezen een betrouwbare lokale partij te zijn. Daarom verdient zij mijn steun, als bestuurslid, als kandidaat en zeker als kiezer.

 

11. Bert Muller

Ik ben Bert Muller (Arnhem 4-6-1948), in 1972 getrouwd met Mia en we hebben een zoon, Maico, en een dochter, Sharon. Mijn carrière: ben gepensioneerd, en was militair met diverse buitenlandse plaatsingen en uitzendingen. Ik woon vanaf 1987 in Driel, en zit in diverse verenigingen in Driel. 

Waarom BBO? Deze partij is voort gekomen uit CVBO waar we diverse resultaten behaalden.(o.a. gemeentehuis) Deze partij stelt de burger centraal, heeft een duidelijke mening, is transparant, controleert de procedures van de gemeente en vecht deze eventueel aan.

 

12. Bert Swaan

Bert Swaan (1949) geboren in Arnhem en sinds 1955 Elstenaar. Sinds 1975 ben gehuwd met Hennie, vader van 2 zonen en trotse opa van kleindochter Hannah. In mijn werkzame leven was ik, samen met mijn echtgenote, eigenaar van Assurantiekantoor Swaan. In 2009 hebben wij het kantoor verkocht en sindsdien ben ik met pensioen.  Ik ben lid geworden van BBO, omdat deze streeft naar meer openheid in het plaatselijke bestuur en meer inspraak van de burgers

 

13. Bart Evers

Bart Evers (Nijmegen 1941) heeft Voertuigtechniek Delft en Economie Rotterdam als opleiding. Ik werkte bij Aku, Akzo en Rijnconsult, de oorspronkelijke adviesdochter van Akzo. Ik verbleef voor mijn werk een aantal jaren in Ierland en ‘landde’ in 1974 in Andelst, waar ik nog steeds woon. In mijn werk leg ik veel nadruk op topstructuur, doorlichting en koersbepaling. Ik ben gehuwd, en heb drie zonen en zeven kleinkinderen. Bestuurlijk ben ik vooral als penningmeester actief, o.a. bij Onderwijsinstelling HPC in Zetten, en nu dus als kandidaat voor BBO.

 

14. Mike de Vries

Mijn naam is Mike de Vries (49), bijna getrouwd en vader van twee kinderen. Werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs en negentien jaar geleden verhuisd van Arnhem naar Elst. Ik vind het belangrijk om mij aan te sluiten bij een lokale politieke partij die zich niet laat leiden door een ideologie of landelijke partij-agenda. Die luistert naar de burgers van Overbetuwe en standpunten inneemt op basis van argumenten en dit ook naar de burger communiceert. BBO maakt dit waar en kan samen met u Overbetuwe nog mooier maken!

 

15. Frank Overhand

Sinds 1971 woon ik, Frank Overhand (R’dam 1945), met mijn gezin in Herveld. Vanaf 2001 dus ook in de grotere gemeente Overbetuwe. Vele jaren heb ik in het voortgezet onderwijs (zowel Zetten als Arnhem) met plezier lesgegeven aan jonge mensen in diverse economische vakken. De ruimte in het landschappelijke rivierengebied en de ruimte die de bewoners elkaar geven maakt het bijzonder in de gemeente Overbetuwe. Als onafhankelijk partij, behartigt BBO deze waarden. Openheid en inspraak zijn dan juist een belangrijk onderdeel van het programma van de partij BBO.

 

16. Aart de Groot

Ik ben Aart de Groot (Utrecht, 1938) en ben van 1958-1998 werkzaam geweest in het basis-, voortgezet- en volwassen- onderwijs. Daarvan 24 jaar als docent wiskunde aan het HC/HPC in Zetten. Ik was actief op bestuurlijk vlak in kerk en samenleving en lid van het Comité Verantwoord Beleid Overbetuwe (CVBO). Met succes maakte ik, dankzij het optreden van het CVBO, bezwaar tegen de hoogte van de rioolheffing door de gemeente Overbetuwe. De overstap naar de politieke partij BBO was voor mij een logisch gevolg, want BBO staat voor een transparant beleid en hulp aan burgers. Bovendien heeft BBO zijn positieve inbreng in de gemeenteraad getoond.  

 

17. Gerard de Leeuw

Ik ben Gerard de Leeuw (1947, Rotterdam) Na een loopbaan van 11 jaar in het personeelsmanagement bij Philips in Twente en Eindhoven, heb ik als docent gewerkt aan een HBO P&O. Vervolgens ben ik werkzaam geweest als organisatieadviseur voor veranderingsprocessen en trainer van P&O-professionals bij adviesbureau Rijnconsult. De laatste 15 jaar tot aan mijn pensioen vanuit een eigen adviesbureau.Mijn opleidingen: kandidaats geneeskunde, HBO personeelswerk, MO Sociale pedagogiek, postacademische opleidingen organisatiekunde.  Ik was jarenlang voorzitter van o.a. een muziekvereniging, van VVLZ (tegen Jeugd Tbs-inrichting in Zetten) en van CVBO (o.a. vóór renovatie bestaande gemeentehuis in Overbetuwe).Ik ben gehuwd, heb kinderen en kleinkinderen. Wij wonen vanaf 1992 in Overbetuwe (Elst, Zetten). Als kandidaat van BBO sta ik voor besluitvorming op basis van goede argumenten, rekening houdend met belangen van alle burgers.

 

18. Jos Lankveld

Ik, Jos Lankveld, (Arnhem,1943) studeerde levensmiddelenchemie/-technologie en promoveerde aan de toenmalige Landbouwhogeschool te Wageningen, en heb in mijn professionele carrière gewerkt in de voedingsmiddelenindustrie (Unilever, NIZO en Campina). De werkzaamheden lagen steeds op het terrein van onderzoek en management van onderzoek, productontwikkeling, voeding en marktinnovatie. Na pensionering volgde mijn benoeming tot bijzonder hoogleraar in de Zuivelkunde aan de Wageningen Universiteit. Ik ben gehuwd, en heb een zoon, een dochter en vijf kleinzonen.Wij wonen ruim 40 jaar in Elst. Ik was initiatiefnemer en medeoprichter van de historische vereniging ‘Marithaime’ in Elst (1979) en van het ‘Comité Verantwoord Beleid Overbetuwe’ (CVBO, 2012) in de gemeente Overbetuwe.